Caesarsallad
- 4 skivor franskt bröd
- 1 msk olja
- 4 kycklingbröstfiléer
- sallad
- 3 vitlöksklyftor
- svartpeppar
- 25 g parmesanost
- 2 ansjovisfiléer
- 1-2 msk citronsaft
- kvarg
Steg 1:
Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödskivorna i tärningar. Lägg tärningarna på bakplåtspapper och in ugnen i ca 2-3 minuter. Vänd, och ha i ugnen tills de blir gyllene. Låt svalna.
Steg 2:
Lägg kycklingfiléerna i plastfolie och banka ut tills de är 1 cm tjocka. Pensla filéerna med olja och gnid dem med en pressad vitlöksklyfta. Krydda med svartpeppar.
Steg 3:
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på var sida till genomsteka. Låt dem vila 5 minuter.
Steg 4:
Skiva kycklingfiléerna. Riv salladen.
Steg 5:
Gör dressingen genom att mixa 2 hela vitlöksklyftor (om du gillar starkt), riven parmesanost och ansjovis. Mixa ner kvargen lite i taget. Smaka av med citronsaft. Blanda ihop kyckling, sallad och dressing strax innan servering. Bon appetit! :))
Jättegod sallad även om dressingen var lite stark. Verkligen värd att pröva på!
Take Care!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar