14 juni 2012

Nyttiga hamburgare - recept

Ingredienser (2st):
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 1/4 pkt jäst
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 dl jästbrödsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk olja
1. Värm mjölken eller vattnet fingervarmt och smula ner jästen.

2. Tillsätt under omrörning socker salt, jästbrödsmjöl och vetemjöl.

3. Tillsätt oljan och knåda tills degen blir fast.


4. Låt degen jäsa.


5. Kavla ut semlorna och låt dem jäsa.


6. Grädda semlorna 10-12 minuter i 225 grader.

Hamburgerbiffen
  • 80-100g köttfärs
  • lite vitpeppar
  • lite salt

1. Forma köttfärsen till en rund biff.

2. Stek biffens ena sida ca 2 min i olja förrän du vänder.


3. Stek den andra sidan. Krydda. Lägg den färdiga biffen i semlan.

En god burgare med ketchup, tomat, sallad, gurka och en biff
Smaklig måltid! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar